luysterborgh

loading last tweet...

Dag van de mensenrechten

Doe mee aan de schrijfmarathon

Op zaterdag 10 december (dag van de mensenrechten) ging voor de tweede maal op rij brieven schrijven in het kadervan de schrijfmarathon voor Amnesty International. In de gemeente Grobbendonk kan dat in onze bibliotheek.

 Daar liggen een aantal voorbeeldbrieven die je dan handmatig (ja,ja, écht schrijven) kan overnemen. Je kan er vanzelfsprekend ook een persoonlijke toets aan geven. 

Deze brieven worden dan verzameld en via Annesty International bezorgd aan de desbetreffende regerigen of regeringsleiders. Je kan ook via deze weg een postkaart bezorgen aan de mensen waarvoor je schrijft, en hen zo laten weten dat ze niet vregeten zijn of er alleen voorstaan.

(Wikipedia:) De dag van de mensenrechten is een dag die jaarlijks wereldwijd wordt gevierd op 10 december. Deze datum werd gekozen door de Verenigde Naties ter viering van het feit dat op 10 december 1948 de Universele verklaring van de rechten van de mens werd aangenomen door de Algemene vergadering. De viering werd ingesteld in 1950, toen de vergadering alle landen die lid waren van de VN uitnodigde om deze gebeurtenis te vieren.

Meer weten?
De Schrijfmarathon

Je kan ook via de website online brieven tekenen! (maar in de bibliotheek zelf gaan schrijven is leuker, niet?)

Een pareltje van erfgoed en een realisatie die te danken is, vooral, aan de inspanningen van de heemkundige kring "Leckerbeetje". Het waren zij die de herlocatie gestalte gaven door de verschillende partijen, Gemeente Grobbendonk en Pidpa, rond de tafel te krijgen én... een plannetje te tekenen.